Wijn & Ko is uitgeroepen tot Wijnbar van het Jaar 2015 door Grootspraak, dé restaurantgids voor de wijnliefhebber!

Wijn & Ko

Na 16 maanden pop-uppen aan de Grote Markt, zit Wijn & Ko nu op een mooie nieuwe locatie om de liefde voor wijn en spijs voort te zetten. Op amper 200 meter van Vis & Ko!

We zijn klaar om (wijn)gasten te gaan verwennen. En dan echt verwennen! U vindt 4 witte, 4 rode wijnen en 1 roséwijn in aanvaardbare prijsklassen. Startend bij €3,75 tot €6,75 per heerlijk glas. Ook veel bubbels, port en sherry's per glas!

Wijn & Ko open huis

De Wijnen

Dan over de wijnen! Cathy's liefde voor wijnen begon zo'n beetje tegelijk met de liefde voor Imko. De ultieme wijn-spijscombinatie ;-)! Cathy heeft inmiddels al een heel (wijn)leven achter zich. Van sommelier tot jurylid, wijninkoopster tot nu importeur en recent prijswinnaar met een aantal van haar wijnen.

De wijnkaart brengt u wijnen uit alle bekende en minder bekende wijngebieden. Zoals Kroatië, Hongarije, Libanon en Israël. Wat het laatste land betreft, met een eigen import wijn won Cathy afgelopen oktober een gouden medaille met de rode Yiron Elyon van Galil Mountain Winery uit het oeroude Israëlische wijngebied Upper Galilee van het 26e Proefschrift Wijnconcours! Terwijl een andere door Cathy geïmporteerde wijn uit Istrië (Kroatië) ex-aequo won in een witte categorie.

Wijnkoeler Wijn & Ko

Wijnbar van het Jaar 2015!

Waar kun je goed eten maar krijgt ook de wijn de aandacht die hij verdient? Voor iedereen die antwoord wil op die vraag is er Grootspraak: dé restaurantgids voor de wijnliefhebber.

De titel "WIJNBAR VAN HET JAAR" gaat dit jaar naar Wijn & Ko in Haarlem, een voorbeeld voor wijnbars. "Een kaart waarin je op avontuur kunt gaan, en altijd bij iets heerlijks uitkomt. [...] Wat een feest voor de wijnliefhebber!"

Pre-opening Wijn & Ko

De pre-opening van Wijn & Ko op 12 oktober j.l. voor buren en bekenden was een groot succes. Meer dan 200 gasten en ook de pers ontbrak niet. Inmiddels zijn in de media al de eerste berichten verschenen. Ook de (lokale) TV ontbrak niet: